[Βέβαια έχει γενέθλια μαζί με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία... αλλά μετά από 20 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι μάλλον θα είμασταν σε κα...

95 χρονών ο γίγαντας... τους πέθανε όλους

10/18/2012 0 Σχόλια


[Βέβαια έχει γενέθλια μαζί με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία... αλλά μετά από 20 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι μάλλον θα είμασταν σε καλύτερη κατάσταση αν το 1990 τον είχαμε ακούσει και είχαμε προχωρήσει από τότε στον περιορισμό του κράτους και στις αποκρατικοποιήσεις... Βέβαια τι να σου κάνει και ο λαός άμα από τη μια ακουγε τον Ανδρέα να λέει ότι "ο ΟΤΕ έχει μια μετοχή κι αυτή ανήκει στο λαό" και από την άλλη έβλεπε τον Έβερτ...
να απειλεί ότι δεν θα ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ ή τους Σταμουλοκολλάδες να ξεβρακώνουν όσους πήραν αστικά λεωφορεία]

Γενέθλια έχει σήμερα ο επίτιμος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γίνεται σήμερα 95!

Ο Κωνσταντίνςο Μητσοτάκης γεννήθηκεσ τις 18 Οκτωβρίου του 1918 στα Χανιά και είναι από τους μακροβιότερους πολιτικούς στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις των Σοφοκλή Βενιζέλου, Γεωργίου Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Στέφανου Στεφανόπουλου, Γεωργίου Αθανασιάδη - Νόβα και Γεωργίου Ράλλη.

Καταγόμενος από οικογένεια με πολιτική παράδοση ασχολήθηκε απο νωρίς με την πολιτική καταφέρνοντας να εκλεγεί βουλευτής Χανίων ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 1946. Ήταν απο τα ιδρυτικά μέλη της Ενώσεως Κέντρου λαμβάνοντας μέρος στον επονομαζόμενο Ανένδοτο Αγώνα των ετών 1961-1963, κατά της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, που οδήγησε την κεντρώα παράταξη στην εξουσία έπειτα από μακρά περίοδο παραμονής της στην αντιπολίτευση, καθώς και στην κρίση που ακολούθησε του Ιουλίου του 1965, οπότε ερχόμενος σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, στη προσπάθειά του ν΄ αποτρέψει την κρίση, αποχώρησε από την κυβέρνηση μαζί με άλλα στελέχη, χαρακτηρζόμενοι επί τούτου "αποστάτες" και "προδότες" της Ένωσης Κέντρου, σχηματίζοντας τις λεγόμενες "κυβερνήσεις των Αποστατών" (του Αθανασιάδη-Νόβα, του Τσιριμώκου και του Στεφανόπουλου). Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συνελήφθη και εν συνεχεία μετέβη στο εξωτερικό, όπου και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση.

Μεταπολιτευτικά εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και την 1η Σεπτεμβρίου 1984 εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ηγήθηκε στις εκλογές του 1984, στις οποίες και ηττήθηκε. Μετά την ήττα παραιτήθηκε και έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας. Στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν επανεξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στις δύο βουλευτικές εκλογές του 1989 δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία, το πέτυχε όμως σε αυτές της 9ης Απριλίου του 1990, οπότε και σχημάτισε κυβέρνηση υπό την προεδρία του. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 ηττήθηκε και παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν. Δ., του απονεμήθηκε δε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου του κόμματος.

Από τότε εκλεγόταν βουλευτής μέχρι το 2004. Παρά την παύση της κοινοβουλευτικής του δράσης εξακολουθεί να προβαίνει σε πολιτικές παρεμβάσεις διαμέσου των μέσων ενημέρωσης ή της επαφής του με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

http://dexiextrem.blogspot.gr

Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή