Ρεπορτάζ: Mαριτίνα Ζαφειριάδου Σκληρό πρέσινγκ προς την τρόικα επιχειρούν τώρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να της επιτίθ...

Σκληρό πρέσινγκ στην τρόικα από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

10/17/2012 0 Σχόλια


Ρεπορτάζ: Mαριτίνα Ζαφειριάδου

Σκληρό πρέσινγκ προς την τρόικα επιχειρούν τώρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να της επιτίθεται ανοιχτά χθες και τον Φώτη Κουβέλη να δηλώνει πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τις απαιτήσεις της για τα εργασιακά.

«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο, υπερβαίνουν τις ανοχές μίας κοινωνίας», είπε χθες ο κ.Κουβέλης, σημειώνοντας πως δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αργότερα, μάλιστα, κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου έστελναν σκληρό μήνυμα στην τρόικα, ρίχνοντάς της το «μπαλάκι» να αποφασίσει «αν θέλει να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση και να γίνουν κάποια πράγματα ή όχι». Άφηναν έτσι να εννοηθεί ότι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω στο θέμα των εργασιακών και δη του κατώτατου μισθού και των αποζημιώσεων, καθώς επίσης και στο θέμα των απολύσεων, και σε αυτό το επίπεδο η κυβέρνηση να πετύχει μία «νίκη», όπως την χαρακτήριζαν. Ξεκαθάριζαν πάντως πως δεν είναι στην πρόθεσή τους να ρίξουν την κυβέρνηση, ούτε όμως και να διαλύσουν την κοινωνία...Σκληρή επίθεση στην τρόικα έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για σκόπιμη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, με κύκλους της Ιπποκράτους αργότερα να εξηγούν πως ναι μεν «η καθυστέρηση δεν μας συμφέρει, πλην όμως δεν μπορούμε να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση όσο όσο και όπως όπως». Στέλνοντας το μήνυμα ότι η τρόικα «παίζει με τη φωτιά», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να δείξει την αποφασιστικότητά του, να μην κάνει πίσω και εκείνος σε μία σειρά πραγμάτων που θεωρεί ζωτικής σημασίας, όπως η ανάγκη μη ισοπεδωτικής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και μη ύπαρξης οριζόντιων συντάξεων. Ειδικά για τα εργασιακά, ως αργά χθες το βράδυ η Ιπποκράτους διαβεβαίωνε πως μετά το «ακραίο σημείο» στο οποίο έφτασαν τον Φεβρουάριο, οτιδήποτε άλλο έρθει δεν μπορεί να ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εμμονές της τρόικας και επαναλαμβάνοντας πως «αν δεν τα ψηφίσει ο κ.Κουβέλης, δεν θα τα ψηφίσει κανείς». Σημείωναν πάντως πως ό,τι συμφωνηθεί, θα στηριχθεί ενιαία και από τους τρεις, κάτι που δεν επιβεβαίωνε η Αγίου Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως αυτό θα συμβεί μόνο εφόσον κάνει πίσω η τρόικα...Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ επέμενε στην ανάγκη σκληρής πολιτικής διαπραγμάτευσης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τονίσει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής ότι το πρόβλημα της χώρας είναι εθνικό, Δημοκρατίας και κοινωνικής αντοχής. «Το πακέτο μέτρων πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο, να είναι εσωτερικά δίκαιο και να περιλαμβάνει κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα», τόνιζαν, ζητώντας να αλλάξει και το επικοινωνιακό καθεστώς, προκειμένου να πειστούν ΜΜΕ, αγορές, αναλυτές, τράπεζες και κέντρα μελετών. «Χρειάζονται επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, να κινηθεί η αγορά, να δώσουν δάνεια οι τράπεζες, να κινηθεί ο τροχός», έλεγαν, τονίζοντας πάντως για άλλη μια φορά ότι «αν δεν έχεις γενικό πλαίσιο, αν δεν έχεις βιωσιμότητα χρέους, τα μέτρα δεν είναι εύκολο να συμφωνηθούν», θυμίζοντας και την αρχική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το πώς έπρεπε να γίνει η διαπραγμάτευση.

http://www.real.gr/

Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή