Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου Παρασκευή 30 N οεμβρίου 2012, 13:30-14:30 Grand Resort Hotel - Λεμεσσός, Κύπρος 1η Διεθν...

1η Διεθνής Συνάντηση Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης

11/22/2012 , 0 ΣχόλιαΠρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου
Παρασκευή 30 Nοεμβρίου 2012, 13:30-14:30
Grand Resort Hotel- Λεμεσσός, Κύπρος


1η Διεθνής Συνάντηση Επιστημονικής Εταιρείας
Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS
30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2012,
Grand Resort Hotel- Λεμεσσός, Κύπρος

***************************************************************************
Η πρώτη διεθνής συνάντηση της Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS)  θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Limassol Grand Resort στη Λεμεσσό στην Κύπρο από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012.

H SEERSS αντιπροσωπεύει την πρώτη επιστημονική κοινότητα των χειρουργών Νοτιοανατολικής Ευρώπης που εφαρμόζουν την ελάχιστα τραυματική χειρουργική με χρήση ρομποτικού συστήματος.

Σκοπός της διεθνούς αυτής συνάντησης είναι να παρουσιάσει τις σημαντικότερες κλινικές ενδείξεις της ρομποτικής χειρουργικής σε ειδικευμένους και ειδικευομένους χειρουργούς, ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και επαγγελματίες παραϊατρικών ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στη χειρουργική επιστήμη και τις πρόσφατες εφαρμογές που απαντώνται στην κλινική πρακτική. 

Το καινοτόμο και περιεκτικό πρόγραμμα του SEERSS 2012 σχεδιάστηκε για να μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις στην κλινική εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής. Αναγνωρισμένοι χειρουργοί από όλες τις χώρες του SEERSS καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο, θα συζητήσουν για τις τεχνικές, τα προβλήματα, τα κλινικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις στον τομέα τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενότητες τηλεδιάσκεψης για απευθείας αναμετάδοση παρουσιάσεων από το εξωτερικό. Διεθνούς φήμης χειρουργοί θα παρουσιάσουν ό,τι νεώτερο υπάρχει στον τομέα της ρομποτικά-υποβοηθούμενης χειρουργικής και θα είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες. Συνεπώς το συνέδριο θα αποτελέσει μία αξιοσημείωτη ευκαιρία για εκπαίδευση τόσο για τους έμπειρους όσο και για τους νεώτερους χειρουργούς. Οι ενότητες είναι αφιερωμένες στη ρομποτική χειρουργική ανώτερου και κατώτερου πεπτικού, τη βαριατρική χειρουργική, τη χειρουργική ήπατος-χοληφόρων, την ουρολογία, τη γυναικολογία, την καρδιοχειρουργική, τη θωρακοχειρουργική, τη χειρουργική ενδοκρινών αδένων, την ωτορινολαρυγγολογία και τη χειρουργική ογκολογία.

Οι παράμετροι εκκίνησης ενός νέου προγράμματος ρομποτικής χειρουργικής στην Ευρώπη καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης και αναγνώρισης κέντρων αναφοράς θα αναλυθούν σε ξεχωριστές ενότητες. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην πρόσφατη ανάπτυξη και εξέλιξη της Ρομποτικής Χειρουργικής Μιας Τομής (Single Site) τόσο για τη χολοκυστεκτομή όσο και για άλλες επεμβάσεις. Επιστημονικές εργασίες θα παρουσιαστούν στη μορφή ελευθέρων ανακοινώσεων, βίντεο ή πόστερ και θα περιλαμβάνουν ένα άριστο επιστημονικό υλικό που επέλεξε με προσοχή η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές με διεθνές κύρος θα πραγματοποιήσουν τις κεντρικές ομιλίες του συνεδρίου με θέματα που σκιαγραφούν την τρέχουσα πορεία της ρομποτικής χειρουργικής. Το SEERSS έχει σκοπό να προωθήσει την υψηλή ποιότητα στη χειρουργική με χρήση ρομπότ προσκαλώντας εξειδικευμένους χειρουργούς από όλο τον κόσμο που θα προεδρεύουν και θα συντονίζουν τις συζητήσεις. Οι κατασκευάστριες εταιρείες θα παρουσιάσουν νέα εργαλεία που έρχονται να ενισχύσουν τα τρέχοντα συστήματα. Αντιπρόσωποι των φοιτητών ιατρικής θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ομιλιών με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ατέρμονης εξέλιξης της χειρουργικής στις επόμενες γενιές χειρουργών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και για να δείτε το Τελικό Πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.seerss2012.com

***************************************************************************

Κύριοι Ομιλητές στη Συνέντευξη Τύπου

Ø  Πρόεδρος του SEERSS:           Κ. M. Kωνσταντινίδης, Αν. Καηθηγητής, Δ/ντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής                                                                    Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Ελλάδα
Ø  Πρόεδρος του Συνεδρίου:     N. Νικητέας, Αν. Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Eλλάδα

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας και αποστείλετε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας (όνομα, επίθετο, εκπροσωπούμενο μέσο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνο).

Ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου
SEERSS 2012
Μαρία Σεβαστάκη
Τηλ.: 211 100 1773
Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή