ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.11. 2012   Πολύ «χουβαρδάς» το Ελληνικό Δημόσιο!   Την ίδια στιγμή που τα δικά του κτήρια ή τα νοικι...

Πολύ «χουβαρδάς» το Ελληνικό Δημόσιο!

11/02/2012 0 Σχόλια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2.11. 2012

 

Πολύ «χουβαρδάς» το Ελληνικό Δημόσιο!

 

Την ίδια στιγμή που τα δικά του κτήρια ή τα νοικιάζει έναντι πινακίου φακής ή τα αφήνει να ρημάζουν, το ελληνικό κράτος φαίνεται ότι είναι πολύ «χουβαρδάδικο» όταν είναι ενοικιαστής, πληρώνοντας ενοίκια αρκετές φορές πάνω από τις τιμές της αγοράς. Μπορεί η φοροεπιδρομή να συνεχίζεται, αλλά οι προνομιακές συμβάσεις μίσθωσης ζουν και βασιλεύουν!

Μια απλή αντιπαραβολή τιμών που φέρεται να πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για μισθώματα Αστυνομικών Τμημάτων με τιμές μίσθωσης αντίστοιχων χώρων στις ίδιες περιοχές προβληματίζει:

Αστυνομικό Τμήμα

Μηνιαίο Ενοίκιο

Αποτίμηση Ενοικίου

σε τιμές αγοράς

Διαφορά

Μοσχάτου

6.208,00

1.800,00

+71%

Καλλίπολης

4.901,10

1.600,00

+67%

Καμινίων

6.799,28

3.615,00

+47%

Τα παραπάνω είναι απλώς ένα μικρό τυχαίο δείγμα από τον ατελείωτο κατάλογο της ντροπής. Οι τιμές που πληρώνει το κράτος είναι, μάλιστα, μετά τις μειώσεις που διαπραγματεύτηκε και επέβαλε λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πόσο άραγε πληρώναμε πιο πριν; Πότε αλήθεια λήγουν αυτές οι επαχθείς συμβάσεις; Τι υποκρύπτουν αυτές οι εντυπωσιακές διαφορές; Εξυπηρετήσεις ημετέρων; Υπόγειες διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος; Ας τα βρει ο εισαγγελέας. Ελπίζουμε να ενεργήσει άμεσα, όπως και στην υπόθεση Βαξεβάνη.

Η «Δημιουργία, ξανά!» καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τα χρήματα του δοκιμαζόμενου Έλληνα, αξιοποιώντας κατ’ αρχήν την κρατική περιουσία! Αλλά και όπου τελικά απαιτούνται μισθώσεις, θεωρούμε αυτονόητο αυτές να γίνονται με διαφάνεια και σε τιμές αντίστοιχες με τις ισχύουσες στην αγορά. Θα επανέλθουμε και με άλλα “large” μισθώματα.

Καλούμε όλους τους πολίτες που γνωρίζουν παρόμοιες περιπτώσεις διασπάθισης των χρημάτων των φορολογουμένων να μας τις γνωστοποιήσουν και θα τις ερευνήσουμε. Η «Δημιουργία, ξανά!» εγκαινιάζει τον ρόλο του «πολίτη-ελεγκτή». Αφού το κράτος δεν δίνει λογαριασμό για την διαχείριση των χρημάτων μας, θα ζητάμε εμείς.

 --
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
 
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου: Βασίλης Βρανάς
Κινητό: 6947314674

Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή