Φάτε μάτια ψάρια; OXI Στην Αμφιλοχία ο καλός θεούλης φροντίζει μερικές φορές το χρόνο να μας δίνει...ψάρια. Ξεκίνησε σήμερα όπως κάθε χρ...

Φάτε κόσμε ...ψάρια


Φάτε μάτια ψάρια; OXI
Στην Αμφιλοχία ο καλός θεούλης φροντίζει μερικές φορές το χρόνο να μας δίνει...ψάρια.
Ξεκίνησε σήμερα όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό σχεδόν το φαινόμενο του "μπαταρίσματος" της θάλασσας.
Αρκετές φορές το χρόνο και απροειδοποίητα ο κόλπος της Αμφιλοχίας λόγω κάποιου φυσικού φαινόμένου βγάζει τα ψάρια στο αφρό ζαλισμένα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και στην συνέχεια με την παρέλευση κάποιων ωρών και αφού ξεθυμάνει το φαινόμενο τα ψάρια επανέρχονται στην φυσιολογική τους κατάσταση.
Ολων των ειδών τα ψάρια που εκείνη τη στιγμή θα βρεθούν στον κόλπο.
Τσιπούρες,σαργούς,γαρίδες,γλώσσες κ.λ.π.
Ετσι και σήμερα έφερε μουρμούρια. Απο χθές το βράδυ η θάλασσα μας σέρβιρε ψάρια και εμείς ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση ,με μια απόχη στο χέρι και ένα καλάθι ή μια σακούλα πήραμε το...δώρο μας.
Το φαινόμενο αυτό βέβαια αν το ερμηνεύσει κάποιος απο την πλευρά της επιστήμης (και μιλάω εδώ ως τεχνολόγος ιχθυολόγος) δεν είναι καλό για το θαλάσσιο ζωικό βασίλειο γιατί κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτό.
Πολλές οι ερμηνείες που έχουν ακουστεί όπως παραδειγμα τος χάριν ότι οι αναθυμιάσεις απο ανενεργό ηφαίστειο στην μέση του κόλπου αναβλύζοντας θειάφι που μειώνει το οξυγόνο και προκαλούν αυτό το φαινόμενο,όπως και άλλες ερμηνείες κατά καιρούς.
Σημασία πάντως έχει αυτό το καιρό ότι η φύση τον δύσκολο αυτό χειμώνα για τον κόσμο κάνει το καθήκον της πρώτο απο πλευράς κρύου που ακόμα δεν μας επισκέφθηκε όσο και απο πλευράς τροφής που κάνει ότι μπορεί για να σταθεί δίπλα μας.

Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή