Μια φορά κι ένα καιρό σε μια μακρινή περιοχή ήταν ένας Βασιλιάς. Ζούσε μαζί με την οικογένεια του σε ένα υπέροχο τεράστιο παλάτι. Είχαν...

Ο Βασιλιάς και τα κορίτσια του

12/01/2012 , 0 Σχόλια

Μια φορά κι ένα καιρό σε μια μακρινή περιοχή ήταν ένας Βασιλιάς.
Ζούσε μαζί με την οικογένεια του σε ένα υπέροχο τεράστιο παλάτι.
Είχαν αποκτήσει πολλά παιδιά με την γυναίκα του και μάλιστα τα περισσότερα ήταν κορίτσια.
Κάθε μέρα ο Βασιλιάς κατέβαινε στον κήπο του παλατιού που ήταν γεμάτη λουλούδια ,δένδρα και λιβάδια μαζί με την οικογένειά του και απολάμβανε μαζί με την γυναίκα του τα παιδιά τους που παίζανε στους αγρούς και κοιτούσε την σοδειά που του φέρναν οι υπηρέτες του από τα απέραντα λιβάδια και χωράφια που είχε.
Περνούσαν οι μήνες περνούσαν τα χρόνια τα παιδιά μεγάλωναν όπως κι ο Βασιλιάς, κι έφθασε η ώρα να μοιράσει τα χωράφια και τα κτήματα στα παιδιά του μην τον βρεί ο θάνατος απροετοίμαστο.
Όταν πήρε πλέον την απόφαση καλεί όλους τους υπηρέτες του κάτω στον κήπο του σπιτιού, μιας και τα παιδιά του έπαιζαν εκεί ανέμελα στο γρασίδι και στις λιμνούλες του παλατιού.
Έστειλε τον υπηρέτη του και φώναξε όλα τα παιδιά να έρθουν κοντά του.
Καθισμένος σε ένα θρόνο με τρεμάμενη φωνή φωνάζει το πρώτο του κοριτσάκι που ήταν κοντά του την Γαλλία που έπαιζε με τα αρώματα του αγρού και της δείχνει το κτήμα που της αφήνει κληρονομιά και προίκα να τόχει μαζί με το Βασιλόπουλο των ονείρων της.
Μετά κάλεσε την λατρεμένη του Ισπανία που της άρεσε πολύ να χορεύει Flamego και της δίνει κι αυτής ένα πολύ-πολύ ωραίο κτήμα.
Να μην τα πολυλογώ κάλεσε όλα του τα κορίτσια κάλεσε την Ιταλία του, την βλοσυρή Γερμανία του την αυστηρή Αγγλία του και έτσι μοίρασε σε όλα του τα παιδιά την περιουσία του και τα κτήματά του.
Καθώς έφτασε στο τέλος και ανακουφισμένος πλέον που απεκατέστησε τα παιδιά του βλέπει την μικρότερη ζωηρή θυγατέρα του την Ελλάδα να παίζει ανέμελα με τα κουβαδάκια της ακόμα στα κρύα τα νερά, ανάμεσα στα λουλούδια και να μαζεύει μαργαρίτες στο λιβάδι.

Σαστισμένος ο Βασιλιάς που δεν υπολόγισε την αγαπημένη του Ελλαδίτσα  και μοίρασε όλα του τα κτήματα την παίρνει στην αγκαλιά του και πρίν κλείσει τα μάτια του ήθελε κι αυτής τώρα να της αφήσει ένα κτήμα να τό έχει κληρονομιά από τον πατέρα της, μα όμως τα είχε δώσει όλα στις άλλες αδερφές της.
Η Ελλαδίτσα πάντα χαμογελαστή με τα όμορφα γαλανά ματάκια , και τον ήλιο στα μαλλιά  έκανε τον βασιλιά να δακρύση και μην έχοντας τι άλλο να της δώσει της δίνει το καλύτερο κτήμα που του απέμεινε και το είχε κρατήσει για αυτόν και την γυναίκα του να περάσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους, αυτό που ήταν χτισμένο το παλάτι με τα άφθονα νερά ,τα καταπράσινα βουνά και που ο ήλιος το έλουζε ολημερίς.
Κι έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.


Ο υπηρέτης


Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή