Θέλοντας να κάνω μια ανασκόπηση στη χρονιά που φεύγει  και ποιά γεγονότα την σημάδεψαν όσον αφορά τη πόλη μας την Αμφιλοχία δεν έμεινα καθό...

Η χρονιά που πέρασε στην Αμφιλοχία

12/28/2012 0 Σχόλια


Θέλοντας να κάνω μια ανασκόπηση στη χρονιά που φεύγει  και ποιά γεγονότα την σημάδεψαν όσον αφορά τη πόλη μας την Αμφιλοχία δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος απο τα γεγονότα πού ήρθαν στην μνήμη μου και σημάδεψαν την Αμφιλοχία για το 2012.
Πέρα απο τις οικονομικές δυσκολίες και την ολοφάνερη πτώση της δραστηριότητας πάσης φύσεως όπως ισχύει και πανελλαδικά βέβαια θέλησα να καταγράψω τα σημαντικότερα απο αυτά που έπεσαν στην αντιληψή μου και όπως ίσως θα συμφωνήσετε η χρονιά αυτή φεύγει με την ζυγαριά του χρόνου να γέρνει στην άσχημη πλευρά της ζωής βάζοντας μπροστά ένα μεγάλο αρνητικό πρόσημο.
 • Το σπουδαιότερο από όλα είναι η βαριά σκιά που άφησε το 2012 στην Αμφιλοχία πέρνοντας απο κοντά μας τέσσερα νέα παιδιά.Τον Βλάσση Λαμπρακούλη, τον Γιάννη Μπεζαιντέ, τον θοδωρή Μούρτη και τον Σπύρο Σμεράιδο.Μεγάλη απώλεια τεσσάρων νέων ανθρώπων που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.
 • Αλλο υποδιαίστερης πλέον σημασίας συμβάν στην πόλη μας είναι η υποβίβαση της ιστορικής ομάδας μας του ΑΜΦΙΛΟΧΟΥ στην Α κατηγορία μετά απο μια αρνητική ποδοσφαιρική χρονιά μαζί με τα πολλά προβλήματα βεβαίως που αντιμετώπισε.
 • Επίσης σημαντικό γεγονός για την πόλη μας ήταν το πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας και η στάση που έκανε στην Αμφιλοχία στο δρόμο της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
 • Στα πολιτιστικά της Αμφιλοχίας στα πολύ θετικά πιστώνεται η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στις εκδηλώσεις των Πανακαρνανείων 2012 και του Δήμου Αμφιλοχίας
 • Ενα άλλο πολύ σημαντικό γεγονός βέβαια που έλαβε χώρα στην Αμφιλοχία είναι αυτό της εκδήλωσης για την ΔΩΡΕΑΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας Κοτσαρίνη Θοδωρή και την συμμετοχή πολύ μεγάλων επιστημόνων σε αυτή
 • Σε αυτή την αναφορά των γεγονότων του 2012 δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα εγκαίνια του Αι Γιώργη στον Φαλαγγιά Αμφιλοχίας απο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.
 • Οπως επίσης σημαντικό θρησκευτικό γεγονός είναι και η Χειροτονία του συμπολίτη μας Κτίστη Θεόδωρο σε Διάκο απο τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Κοσμά.
 • Στα εργασιακά αρνητικό γεγονός βέβαια θεωρείται και το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος του ΟΤΕ Αμφιλοχίας,το κλείσιμο των εγκαταστάσεων εφοδιασμού καυσίμων στον Αι Γιώργη Αμφιλοχίας,όπως και το κλείσιμο της εφορίας Αμφιλοχίας που θα γίνει σύντομα στις 14 Ιανουαρίου 2013. ΄
  Οπως επίσης ότι οι οικοδομοι της Αμφιλοχίας δεν ανέβηκαν το 2012 σε σκαλωσιά οικοδομής λόγω πλήρους κατάρρευσης του επαγγέλματος.
 • Στον τομέα των υποδομών στην πόλη σημαντικό γεγονός της χρονιάς είναι ότι δεν έγινε κανένα ...μα κανένα έργο υποδομής και ανάπτυξης της πόλης.

Οπως προανέφερα το ισοζύγιο είναι πολύ αρνητικό για την πόλη μας αλλά ελπίζω το 2013 που έρχεται να απαλύνει και να επουλώσει τις πληγές που άφησε στην πόλη μας και στους κατοίκους της το μελαγχολικό και άσχημο 2012.

Σας ευχαριστώ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Υ.Γ : Ισως βέβαια νά είναι και άλλα γεγονότα πολύ σημαντικά που μου διεύφυγαν και ζητάω συγνώμη απο τους αναγνώστες αλλά είμαι στην διαθεσή σας να τα καταγράψω στέλνοντας μου απλά ένα mail.


Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή