Αγαπητές φίλες και φίλοι συνδημότες, Στα σχολεία μας συγκεντρώνεται το τηγανέλαιο, θα οδηγηθεί σε επεξεργασία για να γίνει Βιοντήζελ. Με ...

Ανακύκλωση τηγανόλαδων σε βιοντίζελ και στην Αμφιλοχία

12/07/2012 , 0 Σχόλια

Αγαπητές φίλες και φίλοι συνδημότες,

Στα σχολεία μας συγκεντρώνεται το τηγανέλαιο, θα οδηγηθεί σε επεξεργασία για να γίνει Βιοντήζελ. Με την κίνησή μας αυτή κερδίζουμε:
• Δε ρυπαίνουμε τη θάλασσά μας, γιατί ένα λίτρο τηγανελαίου μπορεί να ρυπάνει εκατοντάδες χιλιάδες λίτρων νερού. Η θάλασσά μας είναι κλειστή, αλλά μοναδική στον κόσμο. Θέλουμε να κολυμπάμε χωρίς να φαίνεται το λεπτό στρώμα ελαίων στην επιφάνειά της. Θέλουμε να την παραδώσουμε υγιή στις επόμενες γενιές. Είναι χρέος μας.
• Το τηγανέλαιο που πέφτει στο νεροχύτη βουλώνει το σύστημα αποχέτευσης και δυσκολεύει το βιολογικό καθαρισμό του νερού, συγκεντρώνοντάς το διευκολύνουμε το σύστημα αποχέτευσης.
• Με επεξεργασία γίνεται Βιοντήζελ και βοηθάει στη μείωση του ισοζυγίου του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από τα ορυκτά καύσιμα. Ο πλανήτης μας το έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.
• Αν το τηγανέλαιο πέσει στο έδαφος, τότε γίνεται τοξικό και μολύνει το χώμα για πολλά χρόνια. Χρειαζόμαστε το υγιές χώμα για να παράγουμε υγιείς καρπούς, φρούτα και λαχανικά.
• Το Σχολείο παίρνει ως αντάλλαγμα υλικά καθαρισμού, έτσι τα λίγα χρήματα που διαθέτει μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες των μαθητών.
• Εθίζουμε τις νεότερες γενιές στη φροντίδα του τόπου μας, γιατί ο τόπος
μας είναι το σπίτι όλων μας.

Συγκεντρώστε το μετά το τηγάνισμα σε ένα μπουκάλι (αφού κρυώσει) και δώστε το στο παιδί σας, ή στο μαθητή και τη μαθήτρια που είναι γειτονάκι σας. Θα το πάει στο Σχολείο και το Σχολείο ίσως βραβευτεί με το Βραβείο Οικολογίας.

Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας
Γυμνάσιο Αμφιλοχίας
Γυμνάσιο Λουτρού
1ο, 2ο,3ο Δημοτικά Σχολεία Αμφιλοχίας
Δημοτικό Σχολείο Λουτρού

Συντονιστής στην Προσπάθεια:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ


Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή