Μετά απο πολλά Mail συμπολιτών μας ΄σήμερα κάνουμε ένα αφιέρωμα στον χώρο που για κάθε χωριό και πόλη αφορά το σημείο αναφοράς του κάθε τόπο...

Αφιέρωμα στην Πλατεία Αμφιλοχίας

Μετά απο πολλά Mail συμπολιτών μας ΄σήμερα κάνουμε ένα αφιέρωμα στον χώρο που για κάθε χωριό και πόλη αφορά το σημείο αναφοράς του κάθε τόπου, την κεντρική του πλατεία.
Στην πόλη μας η πλατεία βρίσκεται στο ποίο κεντρικό σημείο της πόλης στην άκρη του Αμβρακικού κόλπου και πέρασμα-κόμβο τριών Εθνικών δρόμων.
Ή πλατεία του δικού μας "Χωριού" φιλοξενεί το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη οπως επίσης και το μνημείο τιμής και δόξας των πεσόντων στην μάχη της Αμφιλοχίας.
Αυτή η πλατεία πλακοστρώθηκε επι Δημαρχίας του Κώστα Τηγάνη σε έναν πολύ όμορφο χώρο με πλακόστρωση όπως επίσης και με εμπλουτισμό απο όμορφα δένδρα που σε συνδυασμό με την θάλασσα μας κάνουν τον περίπατο πραγματική απόλαυση.
Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, όπως και άλλα σημεία της πόλης που αναδείξαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Οπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η περίφραξη της πλατείας εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστραφεί απο τα φυσικά φαινόμενα, και απο πρόσφατο ατύχημα αυτοκινήτου.
Η πλατεία, η πλάζ και όλοι οι χώροι που βρίσκονται απο την κάτω πλευρά του δρόμου στην άκρη της θάλασσας ανήκουν και ελέγχονται από το Λιμενικό Ταμείο όπου και φέρει την ευθύνη επέμβασης και αποκατάστασης των ζημιών, σύμφωνα με τα λεγόμενα αρμόδιων του Δήμου Αμφιλοχίας κι ότι ο Δήμος δεν έχει καμμία αρμοδιότητα επέμβασης και αποκατάστασης τυχόν ζημιών στους χώρους αυτούς.
Οι Αμφιλοχιώτες βέβαια δεν έχουν καμμία διάθεση και υποχρέωση να ξεδιαλύνουν το μπλεγμένο κουβάρι των αρμοδιοτήτων των δημοσίων φορέων,οι πολίτες της Αμφιλοχίας θέλουν την πλατεία τους χώρο αναψυχής και χώρο που να μπορούν άφοβα τα παιδιά τους να παίξουν ανέμελα , να κάνουν τις εκδηλώσεις τους πολιτισμένα και να απολαύσουν τη θάλασσα τους.
Ξέρουν, γνωρίζουν και περιμένουν ενέργειες απο την Δημοτική Αρχή της Πόλης να επέμβει και να επιδιορθώση ΑΜΜΕΣΑ αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ και το μνημείο ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ στο κέντρο της πόλης.
Σκουριασμένα σίδερα, πεσμένοι στύλοι, πεσμένα ντουβάρια, συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους απαξίωσης της πλατείας μας.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαι παραπάνω του δέοντος επιθετικός στο λόγο μου αλλά η παρατεταμένη εγκατάλειψη πολλών χώρων εξοργίζει και τον ποιό καλόπιστο και υπομονετικό.
Ελπίζουμε μέσα απο αυτή τη σελίδα που γνωρίζουμε πολύ καλά διαβάζουν όλοι οι Αμφιλοχιώτες "εντός και εκτός των τειχών" να δώσει το έναυσμα και να αφυπνίσει κάποιους απο την Δημοτική Αρχή της Αμφιλοχίας να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς κάθε κατεύθυνση να αποκαταστήσουν και να επιδιορθώσουν αυτή την θλιβερή εικόνα.
Οι Αμφιλοχιώτες θέλουν στο χώρο της πλατείας τους να υπάρχουν ΔΥΟ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ .
Δεν επιθυμούν στον χώρο της πλατείας τους κάποιοι να εγκαταστήσουν, να συντηρούν και να απολαμβάνουν και ένα τρίτο μνημείο ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ του ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή