Γιώργος Βαρεμένος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 Φεβρουαρίου2013 Αλλεπάλληλες επικοι...

ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Υπερχείλιση Λυσιμαχίας

2/14/2013 0 ΣχόλιαΓιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14 Φεβρουαρίου2013
Αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρα και με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είχε χθες και σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, για το επείγον πρόβλημα της υπερχείλισης της Λυσιμαχίας και τους κινδύνους που δημιουργεί για περιουσίες και ζωές στην παραλίμνια περιοχή.
Λόγω των πρόσφατων, ιδιαίτερα έντονων βροχοπτώσεων, η στάθμη της λίμνης έχει ανεβεί απειλητικά, πέραν των ορίων ασφαλείας, ενώ η διοχέτευση των υδάτων προς τον Αχελώο παραμένει ανεπαρκής, καθώς η διώρυγα δεν λειτουργεί λόγω ζημιών που έχει υποστεί.
Μετά από αίτημα των κατοίκων εξετάσθηκε το ενδεχόμενο παροχέτευσης προς τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, λύση όμως που δεν είναι απαλλαγμένη από τον κίνδυνο να αλλοιωθεί η σύσταση των υδάτων της λιμνοθάλασσας και να επιβαρυνθεί το περιβάλλον για τους υδρόβιους οργανισμούς.
Ως έσχατη προσωρινή λύση, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εξετάζουν τη δυνατότητα διακοπής της επικοινωνίας με την Τριχωνίδα, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος του νερού και να χαμηλώσει η στάθμη τους, εφόσον δεν συνεχισθούν οι βροχοπτώσεις. Υπέρ της λύσης αυτής συνηγορεί το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, όπως ο εκπρόσωπός του ενημέρωσε τον βουλευτή.


Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή