ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/03/2013 Άμεση απόλυση επίορκων & διορισμένων εκτός ΑΣΕΠ Στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχουμε πάρει διαζύγιο από τη λογι...

Άμεση απόλυση επίορκων & διορισμένων εκτός ΑΣΕΠ

3/12/2013 0 ΣχόλιαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/03/2013

Άμεση απόλυση επίορκων & διορισμένων εκτός ΑΣΕΠ

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχουμε πάρει διαζύγιο από τη λογική, την αξιοπρέπεια αλλά και τη στοιχειώδη συνέπεια. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μόλις το Νοέμβριο του ‘12 ψήφισαν δέσμη μέτρων συμπεριλαμβανομένων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Προέβλεψαν μάλιστα οι λεγόμενοι επίορκοι να απολύονται χωρίς καν να απαιτούνται τελεσίδικες αποφάσεις.

Λίγους μήνες μετά έχουν … δεύτερες σκέψεις.  Η τρόικα εσωτερικού έχει επιφυλάξεις για το αν θα πρέπει να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε. 

Ο νόμος τους όμως είναι δεδομένος. Οι ανοιχτές υποθέσεις πρέπει να καταλήγουν ταχύτατα. Οι τελεσίδικα καταδικασμένοι να απολυθούν άμεσα. Το να παραμένουν σε αργία, να πληρώνονται μέρος του μισθού και συχνά να συνταξιοδοτούνται πριν ολοκληρωθεί ο διοικητικός έλεγχος είναι πρόκληση.

Η «δημιουργία, ξανά!» είναι σαφής: Να απολυθούν άμεσα όσοι έχουν διοριστεί από το «παράθυρο», εκτός ΑΣΕΠ, σε προσωποπαγείς θέσεις αλλά και όσοι βρίσκονται σε υπηρεσίες και φορείς φαντάσματα. 

Όμως για να λειτουργήσουν αποδοτικά οι έντιμοι, ικανοί και εργατικοί κρατικοί λειτουργοί χρειάζονται άμεσα ένα σύγχρονο και δίκαιο πλαίσιο: ξεκάθαρο οργανόγραμμα και πλέγμα αρμοδιοτήτων, προγραμματισμό και έλεγχο, στοχοθεσία, ανάδειξη διευθυντών και γενικών γραμματέων υπουργείων από την εσωτερική ιεραρχία μέσα από αντικειμενικές διαδικασίες αξιολόγησης αντί αυθαίρετης επιλογής από την εκάστοτε κυβέρνηση, επιβράβευση των άριστων, έλεγχο σε όσους υστερούν, μηχανογράφηση και διαλειτουργικότητα με το υπόλοιπο κράτος.

Γνωστά πράγματα που όμως το πολιτικό κατεστημένο – κυβερνητικό και αντιπολιτευόμενο – δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει, συμπαρασύροντας όλη την κοινωνία προς την καταστροφή.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10

ΤΗΛ: 2118005665 FAX: 2118003365

www.dimiourgiaxana.gr   press@dimiourgiaxana.gr #DimiourgiaXana

Πληροφορίες: Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος, Νικόλαος Λ. Μαυρίδης


Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή