ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/03/2013 «Ξέρουν την τιμή μας μονάχα …» Είμαστε όλοι Κύπριοι και ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες   «Τι είναι στ’ αλήθεια...

Δημιουργία Ξανά : «Ξέρουν την τιμή μας μονάχα .»

3/21/2013 0 Σχόλια
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/03/2013

«Ξέρουν την τιμή μας μονάχα …»

Είμαστε όλοι Κύπριοι και ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες

 

«Τι είναι στ’ αλήθεια ο άνθρωπος

Πού να ξέρω ο άνθρωπος τι είναι

Ποιος να το ξέρει τάχα

Δεν ξέρω ο άνθρωπος τι είναι

Ξέρω την τιμή του μονάχα»

(Μπέρτολτ Μπρέχτ από τη "Μπαλάντα του έμπορα")

 

Οι στίχοι του μας έρχονται στο μυαλό σήμερα παγκόσμια ημέρα ποίησης για έναν ακόμα λόγο:

- Ορισμένοι ισχυροί δηλώνουν ότι η Κύπρος τιμωρείται γιατί αποτέλεσε «πλυντήριο μαύρου χρήματος». Διότι στις τράπεζες της Κύπρου εναπόθεσαν τα παράνομα χρήματα τους οι άνθρωποι της ρώσικης μαφίας.

Η «δημιουργία ξανά!» συμφωνεί απολύτως με το να τιμωρηθούν οι μαφιόζοι και οι άνθρωποι τους. Να φορολογηθεί εξαντλώντας τα όρια της αυστηρότητας κάθε ευρώ που φθάνει παράνομα οπουδήποτε.

Καλούμε λοιπόν τους «ισχυρούς» της Ευρώπης να ξεκινήσουν αμέσως έλεγχο για να διαπιστωθεί τι είδους χρήματα είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για να αγοράσουν Ρώσοι ολιγάρχες μεγάλο μέρος των ακινήτων του Λονδίνου και δεκάδες ποδοσφαιρικές ομάδες σε πολλές χώρες.

-Να ελεγχθούν τα χρήματα που μετέφεραν πολλοί Γερμανοί ολιγάρχες στον Παναμά και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.

-Να ελεγχθούν τα κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στο Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και πολλές άλλες ανάλογες περιοχές.

-Καλούμε επίσης να ελεγχθεί το χρήμα που διοχετεύθηκε από Γερμανικές εταιρείες για να διαφθαρεί ένα «πρόθυμο» κομμάτι της ελληνικής πολιτικής άρχουσας τάξης (SIEMENS, υποβρύχια κλπ) και να αποδοθούν ευθύνες.

Η επιλεκτική ευαισθησία για τη Κύπρο δεν μας πείθει, δεν την αποδεχόμαστε, δεν αποτελεί βάση εξυγιαντικής πολιτικής, αλλά στοιχείο τιμωρητικής συμπεριφοράς. Σήμερα είμαστε όλοι Κύπριοι και ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10

ΤΗΛ: 2118005665 FAX: 2118003365

www.dimiourgiaxana.gr  press@dimiourgiaxana.gr #DimiourgiaXana

Εκπρόσωποι τύπου συνεδρίου:

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος (6977880995), Νικόλαος Λ. Μαυρίδης (6977022395)

 


Admin

Admin

0 σχόλια:

1)Κείμενα και σχόλια τα οποία είναι προσβλητικά, κακόβουλα, εκ του πονηρού ή πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.
2)Το σχόλιο θα εμφανιστεί μετά την έγκριση του απο τον διαχειριστή